Woonzorg emmaüs

Beste bewoners, cliënten, medewerkers, vrijwilligers, buren, bezoekers,

Bijna Kerstmis, het is toch even schrikken. Kan dat kloppen? Werd er niet geknoeid met het schakelen naar het winteruur? Digitaal kan men veel tegenwoordig, nietwaar? “Zoals het klokje thuis tikt, tikt het nergens”. Alhoewel, geen getik meer gehoord de laatste jaren. Waar is dat klokje gebleven? Geen open haard meer om een klokje op te plaatsen. Dan maar naast de zonnepanelen op het dak, plaats zat daar.

Kerstmis, alweer. Hoe is het mogelijk? Tijd om een boom te gaan spotten. Een recyclageboom natuurlijk met correcte gebruiksaanwijzing. Duurzaam! Dan maar beter plastic hoor ik u zeggen. Of zal ik de zusters vragen om er eentje te breien?

Kan ook, eentje van 12 meter. Recordhoogte. Of een metalen boom, meteen een extra kunstobject in huis, perfect passend bij het moderne interieur. Keuzestress, en dat met Kerst.

Kerstmis. Wie uitnodigen we uit? Met zeven aan de tafel, de tafel bij ons thuis. Oeps, dat is er eentje te veel. Richtlijnen! Die zevende zal in de kribbe moeten gaan liggen, of in de stal naast de ezel. Dat mag wel geloof ik. Ofwel buiten met zijn allen. Dat deden ze toen toch ook? Kunnen we meteen vuurwerk afschieten, of toch beter maar niet? Regels! Misschien laat ik de kerstboom gewoon op zijn plaats staan in de tuin. Barbecue erbij, iedereen tevreden.

Kerstmis, tijd van reflectie en rust. Rust kunnen we even gebruiken. Rust, veiligheid en geborgenheid. Virusvrij met zijn allen onder de kerstboom in de tuin naast de barbecue. Wie had dat durven dromen. Zalig zo’n Kerstmis.

Kerstmis doet ons stilstaan bij het afscheid van vele geliefde personen. Zo ook van zanger en mijn jeugdidool Kris De Bruyne. Afscheid van “de onverbiddelijke zoener”. Wat wil je in zo’n Covidjaar. Welnu, laat dat prachtige lied ons allen begeleiden tijdens onze blijde intrede in het jaar 2022 terwijl we elkaar diep in de ogen kijken en een plechtige buiging maken.

Na de Kerstperiode, een tijd van licht, warmte en hoop zal wzh De Buurt zich aansluiten bij onze vzw Emmaüs, een vijfde woonzorghuis dat Woonzorg emmaüs vervoegt. Welkom aan alle nieuwe gezichten binnen onze Emmaüsfamilie. Welkom ook aan Mies en Toon als nieuwe leden van ons directieteam.

In het nieuwe jaar zullen we verder doorgaan met onze levens en liefdes van alledag. Laten we voldoende ruimte creëren voor romantiek, genegenheid en vriendschap. Laat ons hierover nadenken tijdens deze periode. Laten we vooral begrip en respect tonen voor elkaar doorheen dit nieuwe jaar. Laten we niet te veel achteromkijken, maar vertrouwen in onszelf, in de toekomst.

In naam van het voltallig directieteam zou ik willen besluiten met aan iedereen een zalige Kerst en een gezegend 2022 toe te wensen.

In deze speciale periode wens ik u allen, en uw gezinsleden, veel geluk, gezondheid en tevredenheid toe.

Ik ben ervan overtuigd dat Woonzorg emmaus, via u allen die de dagdagelijkse zorg bieden aan onze cliënten en bewoners, de warmte zal blijven uitstralen die het kenmerkt en deze uitstraalt naar onze ouderen toe, die behoefte hebben aan genegenheid en zorg.

In naam van de ganse directie wens ik u een hoopvol en liefdevol 2022 toe.

Het gaat u allen goed.

Paul Van Tendeloo
Algemeen directeur
Woonzorg emmaus