woonzorghuis Ten Kerselaere

Woonzorghuis tussen de velden

Donderdag 25 februari 10u30 - 13u00

Al 40 jaar biedt woonzorghuis Ten Kerselaere onderdak en zorg aan ouderen die niet meer zelfstandig kunnen wonen omwille van ernstige dementie of fysieke problemen. Tegelijkertijd heeft het steeds gezocht naar middelen om ouderen toe te laten zo lang mogelijk thuis te blijven wonen. De realisatie van de nieuwbouw tussen 2007 en 2012 en het bijbehorende zorgnetwerk boden daartoe mogelijkheden.

In 2013 wonnen het Rotterdamse architectenbureau Atelier Kempe Thill in samenwerking met Daniel Van Doorslaer de wedstrijd in opdracht van vzw Emmaüs voor de verdere nieuwbouw van de site Ten Kerselaere binnen het concept kleinschalig genormaliseerd wonen. Het masterplan omvat enkele stadsvilla’s en leidt tot een zeer gedifferentieerd woonzorglandschap dat over voldoende flexibiliteit beschikt om woonbehoeften van diverse doelgroepen in te vullen.

Het woonzorghuis breidde in 2020 verder uit met de realisatie van The Village, een wooncomplex met 36 assistentiewoningen. Dit innovatieve concept voorziet een 24/7 zorgcontinuüm met levensbestendig wonen tot gevolg. De flats bieden alle comfort om zorgeloos en zelfstandig te kunnen wonen terwijl de bewoners van de hoogst mogelijke privacy genieten, met service, diensten én zorgondersteuning op maat. Intussen is ook fase 2 met de nieuwbouw voor 30 woningen van een psychiatrisch verzorgingshuis Schorshaegen van start gegaan.

Ten Kerselaere wil met de assistentiewoningen de laatste muur slopen tussen de thuiszorg en de woonzorg en nieuwe wegen bewandelen conform de geest van het woonzorgdecreet en het concept van buurtwerking.

We nodigen u van harte uit kennis te maken met deze bijzondere site die de maatschappelijke complexiteit van de woonzorg in de 21e eeuw zichtbaar maakt en gelijktijdig reflecteert.

Wees welkom en laat u inspireren!