Overslaan en naar de inhoud gaan

Wat is een assistentiewoning?

Een assistentiewoning is een woonvorm voor senioren die het mogelijk maakt langer zelfstandig te blijven wonen. Een assistentiewoning is aangepast en veilig, er zijn hulpmiddelen aan toilet en douche, er is een lift, er is een oproepsysteem om hulp in te roepen,.. 
Uw huidige woning is niet voldoende aangepast aan uw noden: de woning is te groot geworden, u heeft trappen in huis, u woont niet dicht bij het centrum, u voelt zich niet langer veilig of bent soms eenzaam? 
De assistentiewoningen zijn bedoeld voor 60-plussers die omwille van sociale-, veiligheids- of gezondheidsredenen niet in staat zijn om in hun huidige woning te blijven wonen. Zowel alleenstaanden als koppels kunnen terecht in een assistentiewoning. Kandidaat-bewoners moeten wel zelfredzaam zijn. Men kan indien nodig hulp inroepen van diverse thuiszorgdiensten.   

Dienstverlening

  • Er is een woonassistent die kan helpen bij alle mogelijke problemen en vragen. 
  • De flats zijn voorzien van een mobiel noodoproepsysteem waarmee u 24u/24u, 7/7 dagen beroep kunt doen op professionele hulp bij een noodgeval.
  • Het is mogelijk om een warme maaltijd te benuttigen in de gemeenschappelijke ruimte. Wekelijks wordt er een weekmenu bekend gemaakt. 
  • Er is een activiteitenaanbod vanuit het lokaal dienstencentrum De Wimilingen dat vlot toegankelijk is voor de bewoners van de assistentiewoningen. 

Kenmerken

Woonzorghuis Sint-Jozef is gelegen op 200m van het centrum van Wommelgem, in een landelijke omgeving, omringd door een mooie uitgestrekte tuin. Er zijn twee types assistentiewoningen volgens oppervlakte: 52.75m² of 60.85m². Elke woning heeft een slaapkamer, zit/eetkamer, ingerichte keuken, badkamer, berging, inkomhal, noodoproepsysteem, parlofoon en aansluitpunten voor telefonie, internet en digitale TV. 
Behalve twee woningen op de bovenverdieping, hebben alle woningen een eigen terras. 

Brochure

Op zoek naar jouw zorgroute? Wij helpen je graag!

Contact

Woonzorghuis Sint-Jozef
Assistentiewoningen 't Kallement
Kruizemunt 15
2160 Wommelgem

03 355 18 14
wzhsintjozef [at] emmaus.be

Alle werkdagen bereikbaar van 09:00u tot 17:30u