woonzorghuis Ten Kerselaere

Nieuws


Nieuwe covid-richtlijnen

Vanaf 16 juli 2022

Beste bezoeker, 

 Als directie blijven we bezorgd om de gezondheid van onze bewoners, hun naasten, medewerkers en vrijwilligers. 

Sinds enkele weken stellen we in onze regio's  stijgende besmettingscijfers en hogere viruscirculatie vast. Daarom adviseren wij om in onze woonzorghuizen opnieuw  het chirurgisch mondneusmaskers te dragen tijdens uw bezoek. 

  • Advies: vanaf 12 jaar een CHIRURGISCH mondmasker (proper!) te dragen bij het betreden en verplaatsen van het bezoek aan het woonzorghuis 

  • Ook in de cafetaria bij het verplaatsen adviseren wij om het mondmasker te dragen.  

  • Het ontsmetten en wassen van de handen blijft belangrijk. 

  • Afstandsregels respecteren waar nodig. 

  • Een goede ventilatie en verluchting van kamers, leefruimten en gemeenschappelijke ruimten blijft een belangrijke maatregel! 

  • Wees alert als je symptomen van Covid-19 hebt. Stel je bezoek dan uit,  we willen in elk geval de gezondheid en veiligheid van iedereen respecteren.  

Wij danken u voor het volgen van de richtlijnen. 

Paul Van Tendeloo 
Algemeen directeur 
Woonzorg emmaüs 

Projecten in wzh Ten Kerselaere

Cera ondersteunt Het Lezerscollectief en Expertisecentrum Dementie Vlaanderen voor het organiseren van samenleessessies op twaalf nieuwe leesplekken. Samen leiden we nieuwe leesbegeleiders op. Zij organiseren jaarlijks minstens vijftien samenleessessies in woonzorgcentra, centra voor dagverzorging of -opvang in Vlaanderen en Brussel. Zo maakt Cera ook lokaal het verschil via warme en zorgzame buurten. 

In een zorgzame buurt…

zijn de voorwaarden vervuld opdat mensen, ongeacht leeftijd en grote of kleine ondersteuningsbehoeften op meerdere levensdomeinen, comfortabel in hun woning of vertrouwde buurt kunnen (blijven) wonen. Het is een buurt waar jong en oud samenleven, waar mensen zich goed en geborgen voelen, waar levenskwaliteit centraal staat, waar bewoners elkaar kennen en helpen, waar personen en gezinnen met grote en kleine ondersteuningsnoden ondersteuning krijgen en waar diensten en voorzieningen toegankelijk en beschikbaar zijn.