Overslaan en naar de inhoud gaan

Thuiszorgteam

Thuiszorgteam de Peerle bestaat uit verpleegkundigen die 7 dagen op 7 beschikbaar zijn.

Weekdagen:
van 07u00 tot 21u00

Weekend- en feestdagen:
van 07u00 tot 11u30
van 18u00 tot 21u00

U kan er terecht voor verpleegkundige zorgen:
- Medicatiebeheer
- Wondzorgen
- Hygiënische verzorging

Thuiszorgteam de Peerle is een zorgteam en werkt rechtstreeks met de zorgkassen. Dat betekent dat de verpleegkundige zorgen die zij aanbieden rechtstreeks via de zorgkassen worden gefactureerd en dat de cliënten zelf geen bijdrage moeten leveren

Contact

Thuiszorgteam de Peerle
Stationsstraat 17-19
2570 Duffel

015 46 58 99
0470 85 33 23
depeerle [at] emmaus.be

TICC-project

Woonzorg emmaüs neemt deel aan het Europees project TICC. TICC staat voor Transforming  Integrated Care in the Community. Dit project biedt antwoord op de uitdagingen van een verouderende populatie met toenemende zorgnoden en de ervaren problemen rond werving en binding van zorgend personeel.  

Buurtzorg in Nederland heeft een oplossing gevonden op deze uitdagingen door op een vernieuwende manier zorg te organiseren. Het model bestaat uit zelforganiserende teams van een twaalftal medewerkers op buurtniveau die instaan voor alle aspecten van zorg, maar ook voor alle aspecten van het dagelijks beheer van hun eigen werking.  De cliënt staat centraal. Deze moet zo veel mogelijk directe zorg krijgen. Dit model vermindert de hoeveelheid back office, vereenvoudigt de administratie door gebruiksvriendelijke IT-toepassingen en legt de focus op coachen in plaats van managen.

Het TICC project wordt gesubsidieerd door het Interreg 2 Zeeën-programma 2014-2020, gecofinancierd door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling. Totaal prijskaartje bedraagt meer dan 8 miljoen euro waarvan de partners zelf 3.2 miljoen euro betalen met eigen middelen.

https://www.woonzorgemmaus.be/projecten/europese-projecten/ticc 
Filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=Z-ZN9YdCoEQ